Over ons

Mijn naam is Youp Konijn. De zoon van Jan Konijn van Konijn interieur uit Wijdewormer. Van jongs af aan hielp ik mijn vader met de nodige hand en spandiensten in zijn werkplaats. Vele keren heb ik versteld gestaan van de meubels, keukens, balies, complete decors en kantoorinrichtingen die hij maakte. Het is zeker dat je een vakman moet zijn om zulke mooie dingen te kunnen maken, het moet echt je passie zijn.

Zelf ben ik MBO werktuigbouwkunde gaan doen. Hiermee heb ik onder andere geleerd te ontwerpen met het 3D programma Autodesk Inventor. Daarna HBO Technisch Bedrijfskunde waarbij een half jaar de minor Ondernemerschap deelmaakte van deze studie. Tijdens deze minor heb ik een houten stoel ontworpen en met een aantal studiegenoten geprobeerd het in de markt te zetten. Onze zelfgemaakte reclame video, waarmee we de 3e prijs hebben gewonnen, is leuk om te bekijken.

In 2014 vroeg een vriend van mij of het mogelijk was om broodplanken voor hem te maken. Hij werkt als kok bij Van Der Valk in Volendam en heeft als voorgerecht een plankje brood met drie verschillende soorten saus. Hij merkte op dat tijdens de bediening regelmatig de bakjes met saus van de planken afgleden, met een vies tafelkleed en een gefrustreerde klant als vervelend gevolg.

De vraag was ook niet naar zomaar een broodplank. “Of ik er van die verdiepingen in kon frezen zodat de bakjes met saus er minder snel afglijden?” Van Der Valk Volendam heeft toen 100 stuks bestelt en serveert dagelijks nog steeds dezelfde broodplanken.

Het was een heerlijk gevoel om voor iemand een product te ontwerpen en te maken. Blijkbaar heeft mijn vader in al die jaren zijn passie van hout en ondernemen op mij overgebracht .

Studio Stronk waarmee ik mijn eigen lijn van producten voor in de keuken, huiskamer, slaapkamer en badkamer wil introduceren is geboren.